Lysacup

Za 22 let jsme uběhli 441.515 km a nastoupali 51.288.567 metrů.

O nás
Mistrovská za námi

26.11.2016 19:10

Ranní mlhavé Beskydy uvítaly již čtvrtou etapu toho ročníku. Po kvalitním rozběhání v předešlých týdnech byla na pořadu dne etapa mistrovská, s tradičním startem U Toflů na Bystrém. Většina běžců dala na radu, zaparkovala u Rajské boudy a na start se kvalitně rozběhla. Před startem byli všichni, kteří se nebojí a mají předplacený „ALL“, obdarování BUFFem z Hudy sportu FM. 
 
Úvodní kilometr po asfaltu byl rozběhnutý pozvolna, s nástupem do terénu se začalo závodit. Všichni dravci byli v popředí a chtěli urvat co nejlepší umístění na vyhlášení. Ani v zadní části pole nikdo nikomu nic nedaroval a rubal vstříc vrcholu Lysé na nejtěžší etapě seriálu. Svůj vlastní závod si z toho udělalo duo Horák a Maceček, kteří si tvořili náskok již od začátku terénu, zkušenější z dvojice Ondřej Horák přeběhnul drbek přes Kykulku v popředí, avšak Macek si ho docvakl v seběhu na Ivančenu. Oba s komfortním náskokem pokračovali až na severní sjezdovku, kde se schylovalo k napínavému finiši. „Držel jsem se mašiny Horáka, který nasadil k dalšímu rozhodujícímu útoku před sjezdovkou, i když jsem se snažil, za bouřlivých ovací stojících diváků na vyhlídce, zafinišovat, na toho darebáka to nestačilo.“ Popsal s nadhledem druhý Macek. 
 
Na vyhlášení v hospodě Pod Borovou se sešla spousta lysacupistů a ti nejlepší si převzali ceny od partnerů seriálu. Bylo vyhlášeno deset nejlepší mužů, kteří si převzali prize money. To stejné čekalo ženy, kde se sešlo pouze šest vytrvalých žen a jeden manžel. Příští týden nás čeká časovka od Bezruče.
 
(written by Štěpán Knapík, thanks! :-)

Kontakty | O nás | Kalendář | Trasy | Čipiště

(c) 2007-2024 Luďa :-)