Lysacup

Za 22 let jsme uběhli 441.515 km a nastoupali 51.288.567 metrů.

O nás
5.etapa- časovka od Bezruče

4.12.2016 20:04

Další týden za námi a to značí jediné, odškrtáváme další etapu z kalendáře tohoto ročníku. Počasí v týdnu připravovalo trať a to dost kvalitně. Už ranní pohled na webkameru z Lysé hory značil, že dneska bude, a bylo, kompletní azuro s výhledy na daleké Jeseníky i tatranské štíty. Na vrcholu pohádkové počasí, bezvětří a celých 60 cm prašanu.

Dnešní časovky se zúčastnilo na 300 běžců, než se všichni dostali na trať, chvíli to trvalo, tak se o běžce postaral HUDY stan z FM, kde bylo možné si půjčit i koupit boty LaSportiva a vyzvednout originál šátek Buff, nebo se zahřát svařákem ;-) Nade všemi v prostoru startoviště dozoroval hlavní rozhodčí Milan Švidernoch.

Při absenci sekundanta Ondřeje Horáka z předešlé etapy to z počátku nevypadalo na napínavý průběh závodu. Na startu se ovšem premiérově představil zkušený Tomáš Blaha, který to do kopce umí. V průběhu nikdo nemohl vědět, jak si stojí v celkovém pořadí, protože prvního a posledního startujícího dělila neuvěřitelná hodina a půl. Až po doběhu kompletního startovního pole byla rozklíčováno, jak to celé dopadlo. Černý kůň závodu Tomáš Blaha se ve výsledcích objevil až hluboko ve výsledkové listině, protože se mu podařilo lehce zabloudit a také doplatil na pozdější start, protože ve vyšlapaném chodníku a v závějích sněhu se hodně těžko předbíhá. Pro první místo si tak již po čtvrté doběhl Ondřej Horák (AVA, 29:54), skvělým výkonem, pouze s minutovou ztrátou, se na druhé místo dostal Vít Otevřel (SALOMON-RUN, 30:53), který se pro příští etapu obleče do žlutého trikotu vedoucího běžce. Na třetím místě, ve svém dosavadním výsledkovém maximu, doběhl stále se zlepšující Tomáš Peter (Beskydští nomádi, 31:07).

Mezi ženami se závod se trošku zamotal. Dosavadní neporažená Denisa Krejčiříková si vybrala smolný den. Proto na dálku probíhal boj mezi její sestrou Ivonou Krejčiříkovou a její soupeřkou Marií Delingerovou. Nakonec se lepe s těžkou trasou popasovala zkušená Marie Delingerová (AVA, 36:46), za kterou se ztrátou pouhých 10 s doběhla Ivona Krejčiříkovou (VZS Ostrava, 36:56) a pro třetí místo si doběhla průběžně vedoucí Denisa Krejčířikoá (VZS Ostrava, 37:33).

Kontakty | O nás | Kalendář | Trasy | Čipiště

(c) 2007-2024 Luďa :-)